Spring hovednavigationen over

København er officielt blevet udpeget som værtsby for den kommende IBA-konference i 2026, hvor mere end 6000 Advokater fra hele verden deltager.

Det er årets største event for advokater fra lande over hele kloden, og i 2026 finder IBA-konferencen sted i København. Det blev meddelt på et IBA Council møde i Bukarest i weekenden.

IBA (International Bar Association) er den internationale, verdensomspændende sammenslutning af advokater og advokatsamfund med medlemmer fra omtrent 180 lande. 

Både Advokatsamfundet og Danske Advokater har sammen med Wonderful Copenhagen gennem længere tid arbejdet for at få konferencen til Danmark, og ser med stor glæde frem til at skulle være værter i fællesskab.

”Det svarer lidt til at være OL-vært i advokat-regi, så det er en stor ære, både for os som repræsentanter for advokaterne i Danmark og ikke mindst for København som by at skulle være vært for så omfattende en begivenhed, som har et stort fokus på advokatbranchen og retssikkerhed verden over. Det ser vi meget frem til, og det kommer til at kræve en masse kræfter, for at begivenheden lever op til forventningerne – men det er vi klar til,” siger Martin Lavesen, formand for Advokatrådet.

Jesper Rothe, formand for Danske Advokater udtaler:

”Det er en stor glæde for os, at IBA’s årlige kongres i 2026 holdes i København. Vi har arbejdet på dette siden 2014. IBA er en meget vigtig organisation, ikke blot for advokater, men for retssamfundet og udviklingen af retssamfundene gennem Rule of Law, adgang til juridisk bistand, ligestilling og diversitet mv. IBA samler advokater fra hele verden, og IBA-kongressen er et enestående forum for internationale netværk for de danske advokatvirksomheder. For advokatvirksomhederne er det derfor en meget fin mulighed for at skabe og dyrke deres internationale netværk.”

IBA Annual Conference finder sted over 6 dage og indebærer hvert år en lang række foredrag med prominente talere og møder om retssikkerhed, menneskerettigheder, den juridiske verden og dens udfordringer, forretningsudvikling og arbejdsforhold for advokater. For eksempel er emner som advokaters uafhængighed, miljø, diversitet i advokatbranchen, samt brugen af kunstig intelligens både i advokatbranchen såvel som ved retsinstanserne nogle af de helt store emner, der har været på dagsordenen i de senere år.

Derudover er den årlige IBA-konference forum for netværksdannelser og erfaringsudveksling mellem advokatfirmaer verden over.

IBA 2024 finder sted Mexico City

IBA 2025 finder sted i Toronto

Fakta om IBA – International Bar Association

IBA blev stiftet i 1947. Organisationens medlemmer tæller mere end 80.000 individuelle advokater og omkring 190 advokatsamfund fra alle dele af verden.

Den danske delegation

Advokatrådets kontakt til IBA varetages af Advokatrådets formand Martin Lavesen (President - IBA Council Member), generalsekretær Andrew Hjuler Crichton (IBA Council Member) og Head of International Relations Ditte Nissen Lund (Bar Executive Officer).

Danske Advokaters kontakt til IBA varetages af bestyrelsesformand Jesper Rothe (President - IBA Council Member), administrerende direktør Paul Mollerup (IBA Council Member) og vicedirektør Ulrikke W. Krogbeck (Bar Executive Officer).

Desuden har Danmark en lang række officers siddende på centrale poster i organisationen, bl.a. Lise Lotte Hjerrild, Advokatfirmaet Horten, som sidder i IBAs Management Board.

Formål

IBA’s hovedformål er at fremme udveksling af informationer mellem advokatsammenslutninger verden over samt at støtte domstolenes og advokaternes uafhængighed.

Aktiviteter

Hovedaktiviteterne fordeler sig mellem service for de enkelte medlemmer gennem organisationens afdelinger og komitéer, støtte til de nationale advokatsammenslutningers aktiviteter, herunder udvikling af advokatsammenslutninger, samt menneskerettighedsarbejde i organisationens institut.

IBA arrangerer jævnligt større konferencer, og menneskerettighedsafdelingen, HRI gennemfører projekter rundt om i verden til støtte og genopbygning af retssamfund.

IBA Rådet mødes to gange om året, hvoraf den ene gang er i forbindelse med IBA’s årlige konference i oktober/november måned. Den årlige konference strækker sig over flere dage og byder ofte på ganske interessante aktiviteter.
Derudover er der nedsat en række stående komitéer, som varetager arbejdet inden for forskellige områder af fælles interesser for advokatstanden

Se mere om IBA på www.ibanet.org