Spring hovednavigationen over
Tilbage

Ændringer omkring præjudicielle forelæggelser

Fra 1. oktober træder en ny reform i kraft ved Den Europæiske Unions Ret og EU-Domstolen. Den betyder, at Retten overtager kompetencen til at behandle præjudicielle forelæggelser på seks særlige områder.

Med en ny reform vil Den Europæiske Unions Ret (General Court) overtage kompetencen til at behandle præjudicielle afgørelser fra EU-Domstolen inden for seks specifikke områder, med virkning fra den 1. oktober.

Det drejer sig om: det fælles merværdiafgiftssystem, punktafgifter, toldkodeksen, tariferingen af varer, kompensation og bistand til flypassagerer i tilfælde af boardingafvisning eller ved forsinkelse eller aflysning af transportydelser samt ordningen for handel med kvoter for drivhusgasemissioner.

Reformen har til formål at lette EU-Domstolens arbejdsbyrde på det præjudicielle område og gøre det muligt for Domstolen at fortsætte med inden for rimelige frister at varetage sin opgave med at sikre overholdelsen af lov og ret ved anvendelsen og fortolkningen af traktaterne.

CCBE's PDLux-komité har været en aktiv del af høringerne omkring reformen, herunder været i dialog med EU-Domstolen herom. Sonny Gaarslev fra Internationalt Udvalg sidder i komitéen.

Se pressemeddelelse fra EU-Domstolen her