Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatrådet søger kontaktpersoner til kollegialt arbejde

En unik mulighed for at udvide sit netværk og prøve kræfter med det kollegiale arbejde. Det er nogle af fordelene ved at blive en af Advokatrådets nye kontaktpersoner, siger Andreas Leidesdorff, medlem af Advokatrådet, som lige nu søger et større antal kontaktpersoner.

Nu er der åbnet op for at ansøge om at blive en af Advokatrådets nye kontaktpersoner. Der er tale om en nyoprettet funktion, som skal løse væsentlige opgaver i samarbejde med Advokatrådets tilsyn og være med til at sikre Advokatrådets fortsatte lokale forankring.

”Jeg kan kun opfordre andre advokater til at melde sig på banen som kontaktperson, og jeg vil gøre god reklame for det over for de advokater, jeg møder. Det kollegiale arbejde har givet mig rigtig meget i forhold til at forstå, hvordan hele advokatstanden spiller sammen, og hvordan vi som advokater kan være med til at gøre en forskel,” siger Andreas Leidesdorff, medlem af Advokatrådet.

Indførelsen af ordningen med kontaktpersoner sker med afsæt i den nye vedtægt for Advokatsamfundet, som blev vedtaget i juni. Den ventes at træde i kraft 1. januar 2025, som også vil være det tidspunkt, kontaktpersonerne skal påbegynde deres hverv.

Andreas Leidesdorff. Foto: Morten Holtum

For mig har det kollegiale arbejde været meget givende, fordi jeg kommer fra et mindre vestjysk advokatkontor.

Advokat og medlem af Advokatrådet

Andreas Leidesdorff fortæller, at han selv valgte at gå ind i det kollegiale arbejde i Advokatrådet, efter at et medlem af Advokatnævnet havde inspireret ham. Og det har han aldrig fortrudt og påpeger blandt andet, at som rådsmedlem er hans eget netværk vokset betydeligt, og at hvervet som kontaktperson også kan være med til at give nye netværksmuligheder.

”Det er en oplagt mulighed for at styrke sit netværk. For mig har det kollegiale arbejde været meget givende, fordi jeg kommer fra et mindre vestjysk advokatkontor. Nu har jeg mulighed for at sparre med kollegaer uden for kontorets fire vægge om alt fra generelle sagsproblemstillinger til daglig drift på kontoret,” siger han og uddyber:

”Samtidig er det en mulighed for at få en indsigt i det kollegiale arbejde og snuse til det, hvis man for eksempel går med tanker om på et tidspunkt at blive en del af Advokatrådet eller Advokatnævnet.”

De nye kontaktpersoner skal bistå Advokatrådet i lokalområderne og varetage flere vigtige opgaver – blandt andet at være med til at sikre egnede kandidater til Advokatrådet og Advokatnævnet samt at afholde kollegiale samtaler og samråd.

Advokatrådet vil udpege en til to kontaktpersoner for hver retskreds, og det er kun muligt at stille op i den retskreds, du som advokat tilhører. Derudover vil rådet udpege en til to kontaktpersoner i henholdsvis Grønland og på Færøerne.

Læs mere om, hvad hvervet som kontaktperson indebærer, og hvordan du søger, her:

Opslag: Advokatrådet søger kontaktpersoner til vigtige, lokale opgaver

De nye kontaktpersoner

  • Som kontaktperson er man udpeget for en periode på to år med mulighed for at genudpegning i yderligere to perioder.
  • Arbejdsindsatsen kan variere, men forventes at ligge på et niveau svarende til omkring fem timer i gennemsnit om måneden.
  • Hvervet er ulønnet, men Advokatsamfundet dækker nødvendige rejseomkostninger og passende udgifter til ophold.
  • Som ny kontaktperson vil du på et seminar blive klædt på til de opgaver, du skal udføre, og der vil blive arbejdet på at skabe netværk på tværs af retskredsenes kontaktpersoner.