25.02.2021
Gensyn med årgang 2013: Mærk efter hvad der giver mening
Advokaten har fulgt fire advokater, der blev uddannet i 2013. Sidst var i 2016. Naaika Himidi er den sidste i rækken af ...
Anja Deleuran, 43 år, har to børn på 11 og 14. In-house advokat hos Carlsberg i København. Arbejder primært med Risk Management og forsikringer.
Hvad er der sket i de senere år?
Efter 18 år i A.P. Møller Mærsk havde jeg et ønske om at prøve tingene af et andet sted og skiftede i marts 2019 til Carlsberg. Min rolle med at udarbejde risikoanalyser og arrangere forsikringsdækning er den samme, og jeg arbejder fortsat i en velrenommeret, ikonisk dansk virksomhed med et stærkt formål om altid at gøre det bedre. Vi har mange internationale kolleger, da vi har bryggerier i hele Europa og vokser hurtigt i Asien. Derfor taler vi engelsk i hverdagen og al korrespondance foregår på engelsk. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde i et internationalt miljø med kolleger fra forskellige lande og kulturer. Jeg elsker også at rejse, og jeg rejste meget i begyndelsen, men Carlsbergs digitale transformation og Corona-krisen har for alvor sat en stopper for den del af jobbet. Det gør ikke så meget, for jeg er lidt af en tryghedsnarkoman, og glæder mig til at komme tilbage til Carlsbergs nye hovedkontor.
Hvad har højdepunkterne været?
Kina er Carlsbergs største marked i dag. Jeg skulle have været i Kina, da samfundet lukkede ned. I stedet blev jeg involveret i det kriseberedskab, der skulle holde forretningen kørende. Det har både været professionelt spændende, men også hårdt arbejde, og underligt på mange planer.
Carlsberg havde nok en fordel, fordi vores kolleger i Asien allerede havde samlet erfaringerne, de havde fra udbruddet i januar. Vi var overraskede over hastigheden af smittespredningen, men vi var ret godt forberedte på nedlukningen. Jeg har været meget imponeret over omstillingsparatheden i Carlsberg. Mine kolleger rundt i verden har været gode til at prioritere opgaver, finde på kreative nødløsninger og hjælpe samfundet. Det var jo ikke kun i Danmark, at vi hjalp myndighederne med at omstille produktionen til ethanol til håndsprit. Alle var så gode til at improvisere og få tingene til at rykke i en tid, hvor man ikke kan gøre, som man plejer.
Mit jobskifte har været en stor omvæltning, men det er gået over al forventning. Jeg er blevet taget rigtigt godt imod. Selvom jeg fortsat arbejder med forsikringer og risikoanalyser for forretningen i forskellige dele af verden, så har jeg også haft mulighed for at udrette en masse lokalt og gøre en forskel med de værktøjer, jeg har tillært mig gennem mange år. Jeg har en bred rolle og fungerer som rådgiver både hvad angår kontraktindgåelser, indkøb og risikoanalyser. Jeg går jo ikke i retten, men jeg prøver at være på forkant, så vi ikke havner i tvister.
Hvad skal der ske med karrieren i den kommende tid?
Jeg vil fortsætte med at arbejde med udlandet, og jeg glæder mig til at rejse igen. Jeg vil fokusere endnu mere på best-practice, og hvordan vi kan lære af hinanden og løse forskellige problemer. Corona har lært os, at vi sagtens kan optimere og holde møder via nettet. I år har jeg lært en del nye leverandører at kende uden at møde dem personligt, og det går fint. Men der vil stadig være behov for en vis rejseaktivitet. Man er nødt til at opretholde den fysiske kontakt. Det er trods alt nemmere at løse problemer med folk, man har spist et måltid mad sammen med. Den uformelle snak er uvurderlig.
Hvad er dit bedste råd til nye advokater?
Jeg er heldig at være et sted med så meget fleksibilitet, som vi har her i det daglige med gode muligheder for at flette arbejdsliv og fritidsliv sammen. Det er guld værd. Mit råd til andre er derfor at finde en arbejdsplads, som tror på fleksibilitet, og hvor det kan lade sig gøre at gå til forældremøde og arbejde hjemmefra, når der er behov. Det sætter jeg stor pris på, og det giver så meget værdi til arbejdspladsen den anden vej.
Læs også interview med Claus Pedersen: Før din egen sag
Læs også interview med Martin Sørensen: Er blevet associeret partner
Læs også interview med Naaika Himidi: Mærk efter hvad der giver mening
Anja Deleuran har lært at sætte pris på hjemmearbejde og fleksibilitet men glæder sig også til at se kollegerne igen. Foto: privat