For første gang nogensinde er der 7.000 aktive advokater i Danmark. Advokaten, der blev registreret med det runde tal, er Kasper Bruun Jensen fra Sundgaard Advokater, som fik sin advokatbeskikkelse i starten af september. Her fortæller han, hvad tallet og titlen betyder for ham.
Aktiv advokat nummer 7.000 – hvad tænker du om det?
At det er lidt vildt. Jeg var ikke klar over, at der var så mange aktive advokater i Danmark. Jeg fortalte det til min tidligere principal, som hurtigt begyndte at lave James Bond-referencer – der er noget agent 007 i det. Alle kan forholde sig til det på en sjov måde, men mest af alt, så er 7.000 et flot tal for advokatstanden.
Hvad betyder det for dig at have fået advokattitlen?
Det betyder rigtig meget. Jeg vil ikke kalde det en forløsning, for jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville blive advokat, men det er en fantastisk følelse endelig at nå i mål efter 22 års uddannelse. Jeg har virkelig knoklet for det. Da jeg fik titlen, skrev en tidligere kollega til mig på LinkedIn: ”Godt kæmpet og velkommen i klubben.” Det illustrerer, at advokattitlen indebærer nogle fælles pligter og rettigheder, og at advokatstanden løfter i flok for at hjælpe andre. Det er et stort samfundsansvar, som jeg glæder mig til at påtage mig.
Der er noget særligt i, at advokattitlen er beskyttet, og at alle kan slå op i de advokatetiske regler og se, hvad man kan forvente af en advokat. At klienterne kan sige: ”Godt så, han er advokat, så ham kan jeg stole på.” Det glæder jeg mig til at opfylde.
Jeg regner med at skulle være advokat i mange år. Jeg trives godt i branchen og kan godt lide opgaverne, tempoet, og at der løbende er uddannelse – man skal hele tiden dygtiggøre sig og følge med samfundsudviklingen. Jeg tænker selvfølgelig over work-life balance, men jeg finder mig godt tilpas med arbejdstiderne, og jeg har heldigvis en kæreste, der er forstående overfor, at jeg nogle gange arbejder på tidspunkter, hvor andre holder fri.
Hvad skal du arbejde med i Sundgaard Advokater?
Jeg skal fortsat sidde med insolvens og generel erhvervsret. Jeg kan godt lide arbejdet med insolvens og konkurser, som er en god blanding af praktik, teori og godt købmandskab. Det kan eksempelvis være en tung, juridisk konflikt, men det kan også være en lille butik, der går konkurs, og hvor det handler om at imødekomme kreditorer og andre involverede bedst muligt. Jeg ser også frem til at arbejde mere med generel erhvervsret og til at komme ud at møde en masse mennesker – jeg har savnet de fysiske møder under corona.
Det er samtidig vigtigt for mig at lave pro bono-arbejde, og jeg har i flere år været tilknyttet Københavns Retshjælp. Hvis man kan få det til at passe ind i sin hverdag, så synes jeg, man skal overveje at lave frivilligt arbejde.