Spring hovednavigationen over
Tilbage

Advokatrådet ændrer kravene til efteruddannelseskurser

Advokatrådet ændrer nu praksis og blåstempler efteruddannelseskurser inden for blandt andet ledelse og forretningsforståelse. Det skal imødekomme de ændringer, advokatrollen har undergået, siden reglerne om obligatorisk efteruddannelse trådte i kraft.

Kurser i, hvordan du bliver en bedre leder, eller hvordan du bliver bedre til at kommunikere eksternt og med klienter, kan som noget nyt tælles med som obligatorisk efteruddannelse for alle advokater. Advokatrådet har besluttet at ændre praksis, så andre kurser end traditionelle juridiske efteruddannelseskurser generelt kan tælle med, når advokater og advokatfuldmægtige skal gøre regnskabet op for de 54 efteruddannelseslektioner, som skal være gennemført i løbet af en periode på tre år.

”En del klienter forventer i dag, at advokaten kan hjælpe dem hele vejen rundt, og derfor er det vigtigt, at advokatstanden er up to date og kan levere de efterspurgte ydelser. Samfundsudviklingen har betydet, at der stilles andre krav til, hvilke kompetencer en advokat skal have. Det vil Advokatrådet gerne imødekomme ved at åbne op for, at kurser inden for flere områder også lever op til de krav, der stilles til obligatorisk efteruddannelse,” siger Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet.

Ændringerne, som betyder, at kurser i ledelse, forretningsforståelse, kommunikation og projektledelse kan medregnes som efteruddannelse, træder i kraft fra maj 2023. Ændringerne gælder derfor for igangværende efteruddannelsesperioder, som altså ikke er afsluttet ved udgangen af april 2023, og fremtidige perioder.

Det er fornuftigt at opdatere praksis for at sikre, at efteruddannelse til stadighed er så relevant for advokaterhvervet og advokaters generelle rolle i samfundet som muligt.

Generalsekretær i Advokatsamfundet

Andrew Hjuler Crichton

Advokatrådet har gennem længere tid arbejdet med dagsordenen om at indlemme flere områder i den obligatorisk efteruddannelse.  

”Det er fornuftigt at opdatere praksis for at sikre, at efteruddannelse til stadighed er så relevant for advokaterhvervet og advokaters generelle rolle i samfundet som muligt. For eksempel er gode ledelsesværktøjer en vigtig del af at drive en virksomhed i advokatbranchen såvel som i andre brancher, og det er med til at styrke den generelle udøvelse af advokaterhvervet, hvilket også er til gavn for klienten,” siger Andrew Hjuler Crichton.

Det vil fortsat også være muligt at få forhåndsgodkendt kurser, så advokater og kursusudbydere har mulighed for at vide, om kurserne vil kunne tælles med.

Læs mere om ændringen af praksis for obligatorisk efteruddannelse her.

Obligatorisk efteruddannelse

  • De nye områder, som fra nu af er inden for rammerne af den obligatoriske efteruddannelse, er: ledelse, projektledelse, forretningsforståelse og kommunikation.
  • Det har siden 2008 været et lovkrav for alle advokater og advokatfuldmægtige at gennemføre 54 lektioner, som lever op til kravene for obligatorisk efteruddannelse, over en treårig periode.
  • Efteruddannelsesbekendtgørelsen beskriver de nærmere regler om kravene til den obligatoriske efteruddannelse, mens Advokatsamfundet har udgivet vejledninger, som fortolker bekendtgørelsen. Den seneste vejledning er fra september 2019, som stadig er den gældende vejledning – dog med tilføjelse af den nye praksis. Den ændrede praksis ligger inden for rammerne af efteruddannelsesbekendtgørelsen.